+359-887-166-888 ИКОНИ на Богородица,Христос,Николай Чудотворец,св. Мина,св. Георги,Иван Рилски Промо цена-25лв.без ДДС

 + БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА - при покупка над 70лв.

Икона на св. Богородица Пътеводителка, Одигитрия- 02

Икона на света Богородица Пътеводителка, Одигитрия - 02
Светеща Икона на света Богородица - 02

Продажна цена 30,00 лв
Продажна цена без данък 25,00 лв
Сума на данък 5,00 лв

Preloader
 

Икона на св. Богородица Пътеводителка /Одигитрия/ - Света Богородица е покровителка на дома, семейството, майките, децата. Подходящ подарък за нов дом, сватба, раждане на дете и за всякакви поводи. (Чества се на 15 август)

Светещата икона е изработена от естествено дърво с висококачествено лаково покритие. Изображението е направено върху органично стъкло с дебелина 8мм. и има златно огледален фон. Иконата има опция за включване и изключване на мека лед светлина, която дискретно осветява изображението на светеца, като му придава неповторим вид. Играта между златно и червено й придават не само тържественост. Златното и червеното, които преобладават в иконата, са тясно свързани с инсигниите на светостта и царствеността.

Размери:Ширина - 16см.; Височина - 23см.;  Дълбочина -2см.

Материал: Естествено дърво с висококачествено лаково покритие

Засветяване: Дискретно лед засветяване
Батерия: 9 v
 
Богородица Пътеводителка /Одигитрия/

Това изображение, според старинната християнска традиция, води началото си от първото изображение на Пресвета Богородица. Тя е изобразена в тържествена поза, обикновено допоясно, с лявата си ръка придържа Младенеца, а с дясната го сочи, като „Пътят, Истината и Животът“. Смята се, че от одигитрия е произлязла иконографията „Богородица — неувяхващ цвят“. Характерни изображения са мозайките в истанбулската "Св. София", намиращите се в криптата на храма „Св. Александър Невски“ няколко икони от Несебър (16 — 17 век), т. нар.
„Йерусалимска Пресвета Богородица“, двустранната икона в Църковния историко-археологически музей — София и др.